Pályázatok old

SAJTÓKÖZLEMÉNY

AZ ABSURD KFT. ÚJ TELEPHELYEN

Az Absurd Kft. a Székesfehérvár, Fiskális út 59. szám alatti telephelyén megújuló energia használatával épületenergetikai felújítást valósított meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 9,15 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A fejlesztések és korszerűsítések megvalósításának célja az energiatakarékosság, a hatékonyságnövelés volt, melynek következtében környezetbarátibb módon és gazdaságosabban üzemeltethető irodaépület jött létre. Az épület energetikai fejlesztése több szempontból is indokolt volt. A projekt céljaként jelölte ki még az épület hőtechnikai adottságainak javítását, hőveszteségeinek csökkentését, valamint korszerű, mai kor elvárásainak, munkahelyekre vonatkozó előírásoknak megfelelő világítástechnikai megoldások beépítését. A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

A létesítmény energetikai szempontú korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, amely nemcsak a pályázónak jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó felhasználás környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A felújítás keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg: Az épület hőszigetelése, fűtés és világítás korszerűsítése, fényforrások, világító testek és előtétek beszerzése, nyílászárók és párkányok cseréje, 7 kw-os napelemes rendszer telepítése valamint elkészültek a projekt megvalósításhoz szükséges műszaki és kiviteli tervek, statikai szakvélemény valamint az épület energetikai tanúsítása.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2019.07.30.

A projekt azonosító száma: GINOP -4.1.1-8-4-4-16-2018-00335
A támogatás mértéke: 33,55%
A projekt a Szechenyi 2020 program keretében 9.150.800 Ft vissza nem térítendő és 9.205.350 Ft vissza térítendő támogatás segítségével valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.absurd.hu/palyazat oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:
Absurd Kft
Baranyi Anikó, sajtóreferens
Elérhetőség: (tel: 0622/502-525, e-mail: baniko@absurd.hu)

aq_block_3