Szeret, nem szeret…

2021.05.05. Blog

A Google rátalál weboldaladra vagy sem? Az örök 1. oldali találat titkára sokan kíváncsiak. A megoldás több tényezőn múlik, és tenni is kell érte. Mint az örök fiatalságért.

Miért olyan fontos a google helyezés?
Ha senki nem talál meg, gyakorlatilag nem létezik a honlapod. Magyarországon 5 millió ember használja a Google keresőt tájékozódásra, és információszerzésre. És ugye, hogy Te sem lapozol a második oldalra? 1000 keresésből átlagosan csak 45 db kattintás jut a második oldalra. Sőt, a felhasználók 96%-a nem nézelődik az első 3-5 hivatkozás alatt az első oldalon.

Az előkelő helyeket elérheted hirdetéssel, és/vagy keresőoptimalizálással. Legjobb a kettő kombinációja, hiszen hosszú távon az organikus találatokhoz szükséges a megfelelő kulcsszavakra optimalizálás, adott esetben linképítés. Egy rövid összehasonlítás, hogy tisztábban láss:

Google hirdetés

  • gyors eredményt hoz
  • a hirdetésért kattintás után kell fizetni
  • addig látható a linked, amíg fizeted a hirdetést

Keresőoptimalizálás

  • hosszabb távon várható eredményt hoz
  • a google-nak nem kell fizetni
  • munka és idő befektetés, de folyamatos és fokozatos javulás várható

Mit szeret a Google? A felhasználók számára értékes, frissülő tartalmat, reszponzív (mobilbarát) kialakítást, és sok-sok hivatkozást (lehetőleg Google termékekről).

Ha elakadtál weboldalad struktúrájával kapcsolatban, vagy bizonytalan vagy a kulcsszavak tengerében, segítünk, hogy meglegyen a jegyed az első sorba!

Keresőoptimalizálás

Adatok forrása: seoaudit; fotó: pixabay