Díjazták a pénzügyi stabilitásunkat!

2024.06.18. Blog

Megkaptuk az AAA tanúsítványt, amely pénzügyi stabilitásunkat igazolja, és a legmagasabb minősítés. Azért is megtisztelő ez számunkra, mert a cégeknek csak körülbelül a 3%-a nyeri ezt el. Na de mi is pontosan az AAA tanúsítvány, és mi alapján döntik el, hogy egy cég kiérdemli-e vagy sem?

A tanúsítványról:

Először is, a minősítés teljes megnevezése Dun & Bradstreet AAA (tripla A) Tanúsítvány, amelyet olyan cégek kapnak meg, akikkel az üzleti kapcsolatok kialakítása rendkívül alacsony pénzügyi kockázattal jár. A tanúsítvány alapja a Dun & Bradstreet minősítése, amelyet nemzetközi szinten 1996 óta nyerhetnek el a vállalatok. A minősítést Európán belül számos ország használja, amikor az üzleti kapcsolati hálóját építi.

A felhasznált adatok:

A Dun & Bradstreet számos forrásból gyűjt adatokat, amelyek alapján eldönti, hogy egy vállalkozás mekkora eséllyel válik fizetésképtelenné az elkövetkezendő évben. A források között jelen vannak nemzeti állami intézmények is, mint az Igazságügyi Minisztérium, a Cégbíróság és a Nemzeti Vám- és Adóügyi Hivatal.

Ezen kívül megvizsgálják a cégek belső számviteli adatait, mint például a mérlegadatok, az eredménykimutatás és a trendek, a cég demográfiai adatait, mint az életkor, tevékenység, méret, tulajdonosok és üzleti kapcsolatok, majd a Fizetési tapasztalat nevű programból megnézik, hogy a cég a számlák kifizetésekor mennyire tartja a határidőket, milyen gyakran és mennyit késik. Végül, de nem utolsó sorban számos egyéb gyűjtött adatbázisból nyernek ki információt, mint például a sajtóhírek és a végrehajtási adatok.

Az Absurd Kft. a Dun & Bradstreet kritériumai szerint a legjobb, tripla A minősítést nyerte el, ami azt jelenti, hogy cégünk stabil szereplője a piacnak, és ez az elkövetkezendő évben sem fog változni. Természetesen ez Partnereink nélkül nem történhetett volna meg, továbbra is azon leszünk, hogy üzleti kapcsolataink gördülékenyen működjenek, és készen állunk az újabb együttműködésekre!