A, mint alma

2020.12.10. Blog

Csak képes hirdetés, mutass több képet, még több képért kattints ide.. ismerősek ezek ugye? Nem nézünk meg ingatlan hirdetést ha nincs fotó, az adatokat diagramok alapján elemezzük, nem szeretjük a hosszú leírásokat, rövid híreket olvasunk, mindent azonnal szeretnénk megtudni. És mindezt online.
Így cseppet sem meglepő a Tárki Intézet idei kutatásának eredménye, melyből kiderül, hogy a magyarok 53%-a nem olvas könyvet, és mindössze 13%-a olvas rendszeresen. Aggasztó következménye viszont a dolognak, hogy egyre jobban romlik az értő olvasó képességük. (csakis T/3-ban, senki ne vegye magára!)

Sőt, van még tovább is: sokan azért nem vásárolnak meg egy terméket, mert nem értik azt, amit elolvastak róla. Na ezen a ponton nagyon mellémehet egy kampány, egy csomagolás, vagy akár egy webshop. Bátran kimondhatjuk, hogy sikeresebb az értékesítés ott, ahol több a vizuális elem, a szöveg pedig a szükséges kiegészítője.

Mit tehetsz?

  • Mutasd be a termékedet, szolgáltatásodat használat közben!
  • Ahol csak lehet, fotóval és videóval is szemléltess, de csakis jó minőségűvel!
  • Használj infografikákat: a képek és szövegek szuper kombinációja, sokkal figyelemfelkeltőbb és érthetőbb, mint egy hosszú leírás.
  • Alkalmazz a termék bemutatására olyan egyedi megoldásokat, melyekkel a vásárlót közelebb engeded a termékhez, szinte ki is próbálhatja. Ilyen például egy forgatható kép, vagy virtuális séta.

Ha tanácsra van szükséged ebben, vagy kedvet kaptál felturbózni anyagaidat, örömmel segítünk! Addig is inspirálódj nálunk:

Absurd design

Az ünnepekre azért válassz néhány könyvet is, az értő olvasás még tuti jól fog jönni!